‘Paashazenplaag’ in Sophia Kinderziekenhuis

In het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam kan het dezer weken niemand ontgaan dat pasen eraan komt. Overal in het ziekenhuis zijn hazen te vinden: op de ramen, tegen de bedden, tegen de muren en op deuren.

Gelukkig gaat het niet om echte exemplaren, maar om paashazen en paaskuikens op Static Paper: speciaal papier met een statische lading dat zich probleemloos hecht aan alle gladde oppervlakken. De actie is een aardigheidje van Static Paper-drukker VAN AS uit Oud-Beijerland.
Met Static Paper haalde VAN AS een paar jaar terug een absolute noviteit in de grafische sector naar Nederland. Door een speciale behandeling heeft het papier een statische lading gekregen. Die lading blijft tot zes maanden intact. Daardoor kan het papier op alle oppervlakken worden geplakt die maar enigszins glad zijn. Verwijderen van het papier gaat probleemloos. Waar stickers wel eens lijmresten willen achterlaten, is daar bij Static Paper geen sprake van. Ook bij meerdere keren opplakken blijft de statische lading intact. Doordat de stickers opvallen, zijn ze uitstekend geschikt voor reclame-acties en om posters op te plakken. Veel grote nationale en internationale opdrachtgevers maken er al gebruik van. “Voor een van onze klanten hebben we een paasactie georganiseerd. Daarbij zijn er een groot aantal statische stickers met verschillende paasafbeeldingen overgebleven. We hebben meteen voorgesteld om die resterende stickers uit te delen aan de kinderen in het Sophia Ziekenhuis.” vertelt Rinske van As, account manager van Static Paper. Inmiddels is de voorraad van achtduizend stickers al in gebruik in het ziekenhuis. De duizenden paashazen en andere paasfiguurtjes hebben het ziekenhuis omgetoverd in een vrolijke gele paaszee!

statische stickers Paashazen