Kleinere oplagen drukken met Static Paper

Na maanden van ontwikkelen en testen is VAN AS er inmiddels in geslaagd om ook digitaal drukken op Static Paper mogelijk te maken. Onder de naam 'Static Paper Digital' kan VAN AS het procédé ook aanbieden vanaf circa 20 stuks. Rinske van As: "Door de mogelijkheid van digitaal printen blijft Static Paper Digital ook prijstechnisch aantrekkelijk."

Static Paper is papier met een statische lading, waardoor het aan alle gladde (of bijna gladde) oppervlakten blijft hechten. De statische lading blijft drie tot zes maanden intact. Van As Drukwerk is exclusief leverancier van Static Paper in Nederland. Tot nu toe was de toepassing voorbehouden aan opdrachtgevers die het papier in een grote oplage konden bestellen. “Maar we krijgen steeds meer aanvragen van klanten die er juist een goede oplossing in zien voor een beperkte oplage. Denk aan een serie winkelposters in een kleine oplage of een mailing van een bedrijf van een paar honderd stuks”, zegt Rinske van As, die sinds enkele maanden fulltime aan de slag is als accountmanager voor het product.

Na maanden van ontwikkelen en testen is VAN AS er inmiddels in geslaagd om ook digitaal drukken op Static Paper mogelijk te maken. Onder de naam ‘Static Paper Digital’ kan VAN AS het procédé ook aanbieden vanaf circa 20 stuks. Rinske van As: “Door de mogelijkheid van digitaal printen blijft Static Paper Digital ook prijstechnisch aantrekkelijk.”

 

Wit en transparant

Ook variabel printen is nu mogelijk. De formaten zijn vergelijkbaar met het normale drukwerkprocédé: van 5 bij 5 cm tot A3-formaat. Een andere vernieuwing is dat Static Paper Digital ook in transparant verkrijgbaar zal zijn, naast de standaarduitvoering in wit. Bijkomend voordeel is dat de levertijd bij digitaal drukken kan worden bekort tot circa vier werkdagen. Ook bij machinaal drogen, dat wordt toegepast bij digitaal drukken, blijft de statische lading drie maanden intact. Als u meer wilt weten over dit persbericht, kunt u contact opnemen met Rinske van As.